Google-mobilegeddon1

Is jouw website klaar voor de Google update van 21 april 2015?

Misschien heb je het al ergens op internet gelezen of gehoord. Google komt met een ZEER GROTE update op 21 april a.s. Zijn website rankings belangrijk voor je? Lees dan vooral verder.

De update richt zich op alle mobiele platformen!

Mobilegeddon zoals de update op internet wordt genoemd, komt in in het kort op het volgende neer:

 

Als je website niet goed wordt weergegeven op mobiele apparaten zoals telefoons en tablets (responsive design), dan zullen je mobiele rankings hard gaan dalen. Bij de eerste update van 21 april zullen de desktop rankings  nog intact blijven, maar ook deze zullen in de (nabije) toekomst zeker ‘gestraft’ worden door Google.

De gevolgen zullen groter zijn dan Penguin en Panda

Overal ter wereld zijn experts op het gebied van SEO en zoekmachinemarketing ervan overtuigd. Deze update zal niet mild zijn en zal zelfs meer invloed hebben dan andere voorgaande grote updates van Google, zoals Penguin en Panda. Mede doordat Google grote veranderingen in haar infrastructuur heeft doorgevoerd, om deze update te kunnen ondersteunen. Daarbij optellend dat op dit moment 40% van de zoekresultaten via een mobiel apparaat komen en dit in de toekomst alleen maar zal toenemen.

Wat kun je aan deze naderende update doen?

Belangrijk is dat je jezelf twee vragen stelt.

1) Loopt jouw website gevaar?

2) Zo ja, wat kun je hier aan doen?

De vraag of jouw website gevaar loopt is eenvoudig en snel te toetsen. Hiervoor heeft Google namelijk zelf een speciale online tool in het leven geroepen. Check nu meteen of jouw website gevaar loopt!

 

Zie je bij jouw website hetzelfde als hierboven? Gefeliciteerd! Je hoeft je dan geen zorgen te maken.

Krijg je echter een vermelding dat je website niet geschikt is voor mobiele apparaten, dan is het zaak hier heel snel iets aan te doen!

Zelfs wanneer je bezoekers via andere kanalen op je website terecht komen, moet je beseffen dat zeer veel mensen je website via een mobiel apparaat te zien krijgen. Natuurlijk wil je dan ook een goede indruk achterlaten.

Swipe Media is een expert op het gebied van WordPress webdesign. Wij maken websites voor een zeer aantrekkelijke prijs en onze websites zijn altijd responsive.

Benieuwd wat Swipe Media voor jou kan betekenen? Druk dan nu op de onderstaande knop.