Logo-wit

Contactgegevens

Telefoon: 085 - 3030 763
Email: info@swipemedia.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

SEO Cursus

SEO cursus

Hoger ranken in Google

Wil jij graag leren hoe jouw site goed gevonden wordt in Google? Volg dan nu een SEO cursus gegeven door een ervaren SEO-specialist.

De voordelen

kleine groepen, veel persoonlijke aandacht
ervaren SEO-experts
200+ positieve online reviews
1 maand nazorg & support

De investering

Groep cursus €375 ex. btw
Privé cursus €599 ex. btw

Wat zijn de ervaringen van onze cursisten?

Swipe Media scoort een 9.5 uit meer dan 100 online reviews

“Verrast over de persoonlijke begeleiding van beide heren tijdens een samengestelde cursus WordPress/SEO/SEA. Flexibel verdeeld over een aantal dagdelen (5 in mijn geval) in de maand waardoor je tussentijds de stof kunt toepassen.

Direct aan de slag met je eigen website/webshop. Er wordt met je meegedacht, zinvolle tips/adviezen gegeven en de sfeer is gezellig. Eindelijk een cursus met veel praktijk waarbij we echt resultaat zien! In ben zeer enthousiast.”

Beoordeling: Bron: Google Reviews

Wendy BeekhuizenMultimedia Designer | Webshop Baby-Kids-Lifestyle | ZZP

“Fijne SEO-cursus voor wie beter gevonden wil worden in Google. Praktische tips en trucs om zelf mee aan de slag te gaan, van zoekwoordenplanning tot Google Adwords en Analytics. Zeker aan te raden.” –

Beoordeling:4 sterren beoordeling Bron: Springest 

Eveline aan de WielFreelance Tekstschrijver

“Wederom een geweldige goede cursus mogen ondergaan bij Swipe-Media. Dit keer was het onderwerp SEO, geweldig goed uitgelegd aan de hand van de eigen website. Wordt nu echt professioneel!

Dank zij de goede en persoonlijke manier van trainen gaat er weer een heel nieuwe wereld open. Kan dit echt aanbevelen”

Beoordeling: Bron: Google Reviews

Nico de RooSenior Program Manager

“Ik ontving een privé training van Erik die heel gestructureerd en geduldig mij de tools van SEO en Google Analytics aanreikte. In een prettige en ongedwongen sfeer en aangesloten op mijn kennis. Veel geleerd! ”

Beoordeling:  4 sterren beoordelingBron: Facebook

Anja Mertens

SEO cursus

De SEO cursus is vooral gericht op het optimaliseren van content voor Google en andere belangrijke zoekmachines. Samen met een ervaren SEO-expert leer je in verschillende stappen hoe je je eigen website kunt verbeteren voor optimale vindbaarheid.

Heb je andere wensen voor je website? Zoals het creëren van een Webshop in WooCommerce of een professionele website laten maken? Bekijk dan onze overige cursussen en kies de cursus die het beste bij je past.

Onze WordPress cursussen zijn geschikt voor:

mkb’ers en zzp’ers
stichtingen en organisaties
particulieren

Cursus data

 • SEO Cursus data in overleg.
  Vraag ons naar de mogelijkheden

Workflow SEO cursus

Keyword onderzoek

De eerste en zeer belangrijke stap is het zoeken en vinden van goede zoekwoorden (keywords).

Keywords zijn zoektermen die mensen gebruiken om online producten of diensten te vinden, zoals bijvoorbeeld ‘webdesigner Nijmegen’ of ‘boekhouder Amsterdam’. Wij leren je hoe en waar je deze keywords kunt vinden en hoe je kunt onderzoeken of deze keywords ook daadwerkelijk waardevol zijn voor jouw website.

Structuur van de website

In dit deel van de cursus kijken we hoe je, op basis van het keyword onderzoek, je website het beste kunt structureren en indelen.

Wij leggen je uit hoe je ervoor zorgt dat je website technisch voldoet aan de eisen van de zoekmachines zoals Google. Op deze manier zorg je ervoor dat je website zo goed mogelijk leesbaar is voor bezoekers en de zoekmachine-instrumenten van Google.

Copywriting & YOAST-plugin

In de volgende stap leer je hoe je jouw keywords het best kunt optimaliseren met behulp van onder andere de Yoast SEO-plugin.

Je leert hoe je je teksten (copywriting) en beeldmateriaal kunt verbeteren en/of toevoegen zodat pagina’s en berichten en dergelijke hoger scoren in Google en zo meer bezoekers zullen aantrekken.

Marketing en Linkbuilding

In dit deel van de cursus gaan we uitzoeken wat je concurrenten doen op internet en welke externe websites je eventueel kunt gebruiken.

Hoe kom je erachter welke links je concurrenten gebruiken? Welke van deze links zijn goed bruikbaar voor je eigen website en welke niet?

Hoe zorg je ervoor dat je zelf meer links verzamelt en welke externe websites zijn een must voor een goed rankende website? Dit zijn enkele vragen die tijdens deze stap aan de orde komen.

Analyseren met Google Analytics

In de laatste stap leer je hoe je een analyse maakt van de bezoekers van jouw website. Dit doen we aan de hand van Google Analytics.

Je leert, naast een goede basisinstelling, onder andere hoeveel bezoekers (in totaal en nieuwe bezoekers) er per periode de website bezoeken, waar deze bezoekers vandaan komen en hoe je deze het beste kunt segmenteren.

Wat kun je na de cursus?

Na de SEO cursus kun je onder andere:

 • de beste keywords vinden voor jouw doelgroep
 • de juiste websitestructuur opzetten
 • goede teksten schrijven
 • je website optimaliseren met de YOAST plugin
 • je website sneller en veiliger maken
 • analyses maken met Google Analytics
 • linkbuilding toepassen

Word een WordPress expert!

Ben je enthousiast geworden en wil je net als vele anderen een cursus volgen bij Swipe Media? Schrijf je dan direct in.

Overige Cursussen

Cursus WordPress Basis - Swipe Media Nijmegen

1 dag | Privé € 599

1 dag | Groep € 375

In de Basis Cursus van Swipe Media leer je alles wat er nodig is om binnen één dag je eigen WordPress website te creëren, in te richten en te onderhouden.

Privé | 2 dagen| € 1199

Groep | 2 dagen | € 799

Tijdens onze Cursus WordPress Premium leer je en creëer je samen met een professionele webdesigner jouw website. De cursus wordt één op één of per groep aangeboden.

Cursus WordPress Webshop - Swipe Media Nijmegen

Privé | 1 dag | € 599

Groep | 1 dag | € 375

Tijdens de eendaagse Webshop Cursus WordPress leer je de webshop (WooCommerce) volledig te integreren binnen je website. Van het volledig inrichten tot aan het onderhouden.

Google SEA cursus - Swipe Media Nijmegen

Privé | 1 dag | € 599

Groep | 1 dag | € 375

Tijdens onze eendaagse Google Ads Cursus leer je samen met een ervaren SEA-expert een volledige Adwords account opzetten en inrichten van begin tot start van de campagnes.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de SEO cursus bedoeld?

De SEO cursus is geschikt voor iedereen die wil leren hoe je een website hoger laat ranken in Google. Je krijgt van ons praktische tips en adviezen die je meteen kunt toepassen.

Hoe lang duurt SEO cursus?

Onze SEO Cursus WordPress duurt ongeveer 6 uur. De lengte van de cursus is uiteraard ook afhankelijk van startpunt van de cursist(en) en verdieping van de stof.

Waar wordt de WordPress cursus gegeven?

Al onze WordPress cursussen worden gegeven op onze mooie locatie in Nijmegen. Ook is het mogelijk een cursus op locatie te volgen, vraag ons naar de voorwaarden.

Wat heb ik nodig voor de SEO training?

Het is handig maar niet noodzakelijk, als je een website hebt waarvan je de online vindbaarheid graag zou willen verbeteren. Zo kun je praktische tips gelijk toepassen.

Door wie wordt de WordPress cursus gegeven?

De SEO training wordt gegeven door een echte SEO specialist met jarenlange praktijk ervaring. Zo weet je zeker dat je de laaste tips en adviezen krijgt die ook daadwerkelijk werken in de praktijk.

Waarom kiezen voor een training van Swipe Media?

Als je een cursus volgt bij Swipe Media, dan kies je voor een opleider met zeer veel kennis en ervaring op het gebied van WordPress Webdesign, WordPress SEO, SEA en WordPress Hosting.