5 redenen om te kiezen voor een SSL­ certificaat

SSL-certificaat

Het SSL certificaat

Een klein groen balkje bovenaan je browser waar je als bezoeker al gauw overheen kijkt. Maar wist je dat je met een SSL­ certificaat veel vertrouwen bij je bezoeker opwekt? En dat er nog heel veel andere redenen zijn om je website te voorzien van deze waardevolle beveiligingsvorm?

Wij hebben de vijf belangrijkste voor je op een rij gezet. Maar allereerst, wat is een SSL ­certificaat nu precies?

Wat is een SSL certificaat?

Een website met een SSL ­certificaat kennen we ook wel als een HTTPS website. De “S” staat voor “Security”.

Stel je eens voor dat je een hele belangrijke brief met vertrouwelijke informatie moet versturen, doe je daar dan een gesloten envelop omheen? Uiteraard. Zo kan je een HTTPS website het beste omschrijven, als een website verpakt in een goed gesloten envelop.

Verstuurde informatie via jouw website is nooit zichtbaar voor derde partijen, wanneer je gebruik maakt van een SSL ­certificaat. Het is niet zozeer een extra beveiligingsvorm voor jezelf, maar juist een waardevolle dienst naar je bezoekers.

Je geeft het signaal dat elke vorm van informatie die op jouw website wordt ingevoerd, in een vertrouwelijke vorm verwerkt wordt. Of het nu gaat om een formulier, willekeurige zoekterm of een andere vorm van informatie. Alles is beveiligd.

SSL-certificaat-HTTPS

De voordelen van een SSL­ certificaat

SSL staat voor een stukje professionaliteit en vertrouwen. Maar het inschakelen van een SSL certificaat biedt nog meer voordelen. We hebben de 5 belangrijkste op een rij gezet:

Je biedt je bezoeker een hoge mate van vertrouwen. Elke uitwisseling van informatie is beveiligd.

Je komt extra professioneel naar voren, als een integere onderneming dat investeert in de privacy van haar bezoeker.

Google likes you, websites met SSL certificaten krijgen een hogere ranking binnen Google.

Het is inmiddels al wettelijk verplicht om informatie uitwisselingen te beveiligen, SSL is een beveiligingsvorm die breed ondersteund wordt.

De installatie van een SSL certificaat kan binnen een dag geregeld worden.

Ben je benieuwd welk type SSL ­certificaat bij jouw onderneming past? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.