Vindbaarheid website verbeteren

 vindbaarheid-website-verbeteren

Vindbaarheid website verbeteren. Hoe doe je dat?

In het land der blinden is éénoog koning. Pakweg tien jaar geleden was het heel bijzonder als je een website had. Zeker als je loodgieter was.

Inmiddels heeft elk professioneel bedrijf een eigen website laten maken. En zijn er wel twintig loodgieters in jouw regio met een website. Het is dus niet meer vanzelfsprekend dat je gevonden wordt, loodgieter of niet.

Bezoekers lokken

Je wilt dat je website goed vindbaar is in Google (nog steeds de belangrijkste en meest gebruikte zoekmachine ter wereld). Het liefst wil je zo veel mogelijk bezoekers. Precies daarom is zoekmachine optimalisatie zo belangrijk. Zoekmachine Optimalisatie / SEO (search engine optimization) is een middel om meer bezoekers naar jouw website te ‘lokken’. En dan het liefst de juiste doelgroep.

ranken-in-Google

Kelder ondergelopen

Uiteraard is de informatie op je website belangrijk. Relevante informatie, waarin de juiste woorden of zinnetjes voorkomen, waarop mensen vaak zoeken. ‘Waterleiding vervangen’ bijvoorbeeld. Of ‘kelder ondergelopen’, ‘riool verstopt’. Wie wel eens met deze ellende te maken heeft gemaakt, kent ze helaas…

Het is dus verstandig goed na te denken met welke zoektermen jij gevonden wil worden.

En dan liever geen algemene zoekwoorden als ‘loodgieter’, maar specifieker: ‘loodgieter Nijmegen’ bijvoorbeeld.

En dan ben je er nog niet. Want Google staat niet stil. En SEO evenmin. Internet verandert snel en vraagt tijd en investering. Maar als de basis goed is, kun jij in elk geval weer een tijdje vooruit. Op zoek naar een loodgieter. Of naar een goed Nijmeegs bureau voor SEO-advies.

Komende tijd zullen wij via nieuwe blogs interessante zaken omtrent WordPress, Zoekmachine Optimalisatie en aanverwante zaken onder de loep nemen. Waar zou jij graag meer over willen weten? Schiet je iets te binnen, laat dan hieronder je reactie achter.